Yıllık izin süreleri İş Kanunu’nda kaç gündür? SGK izin yönetmeliği

Tüm çalışanlar yılda kaç gün izin kullanacağını merak ediyor. Yıllık izin süresi çalışma süresinden, yaşa kadar birçok parametre ile değişebiliyor. İşte İş Kanununa göre yıllık izin yönetmeliği… YILLIK İZİN NEDİR? Yıllık izin, bir işçinin işyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış o…

YABANCI VATANDAŞLARA İKAMET İZNİ

Yabancı vatandaşlara tanınan ikamet izin belgesinin altı adet çeşidi bulunmaktadır. Bunlar, kısa dönem ikamet izni, aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni, uzun dönem ikamet izni, insani ikamet izni, insan ticareti mağduru ikamet iznidir. Kısa dönem ikamet izni düzenlenecek kişiler, bilimsel araştırma yapabilmek için araştırmaya konu ile …

Geçici Vergi Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

ENVANTER 1- Kaydi envanter çalışması yapılmalı ve fiili envanter ile uyumu sağlanmalıdır. Dönem Sonu itibariyle yapılmış stok sayım listelerinin sayımı gerçekleştirenler ve firma yetkilisince imzalanmış ve kaşelenmiş bir suretinin hazırlanması. 2- Üretim işletmelerinde imalat kayıtlarının yapılarak satılan mamul maliyetine aktarılması sağlanmalıd…

Öğrenci bursları gider yazılabilir mi?

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin burs arama faaliyetleri de hız kazandı. Öğrencilerin burs talebi, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra başta şirketler olmak, işadamları tarafından da yerine getirilmeye çalışılmaktadır. Uygulamada şirketler ve işadamları tarafından verilen bursların büyük bir kısmı zorunlu hizmet ka…

Sermaye Azaltımında Vergilendirme

Sermaye Azaltımında Vergilendirme ve Söz Konusu Vergilerin İptaline İlişkin Açtığımız Davalarda Vergi Mahkemesinin Yaklaşımı 0. Giriş İşletmelerin sermaye ihtiyacı, başlangıçta ortakların işletmeye koydukları kaynaklardan karşılanmaktadır. Daha sonraki süreçte ise faaliyetleri sonucunda oluşan ve borç kaynaklı olmayan varlık artışları da özse…

Bir başkasına ait kredi kartının ödeme aracı olarak kullanılması

213 sayılı VUK’nun 230. maddesinde düzenlenen fatura düzeni hakkındaki uygulamalar ile, VUK 230. maddesinin 2 nolu fıkrasına göre; Birinci Sınıf ve 2. Sınıf Mükellefler satışlarının 670 TL’yi aşan satışlarının tamamını fatura ile belgelendirmek mecburiyetindedirler. Bu sınırı aşmayan mükellefler, Perakende Satış Fişi veya Yazar kasa …

TASFİYEYE GİREN KURUMLARDA BEYANNAME VERME SÜRELERİ

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 17’nci maddesinin ikinci fıkrasına göre tasfiye beyannameleri, tasfiye memurları tarafından, tasfiye dönemlerinin sonundan itibaren Kanun’un 14’üncü maddesinde yazılı sürelerde; tasfiye­nin sona erdiği döneme ilişkin tasfiye beyannamesi ise tasfiyenin sonuç­landığı tarihten itibaren 30 gün…

Kat Karşılığı İnşaatta fatura düzenleme

T.C. GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KONYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü (Usul Müdürlüğü) Başlık Kat Karşılığı İnşaatta arsa sahibine ve üyelere yapılacak daire teslimlerinde fatura düzenlenip düzenlenmeyeceği ve düzenlenecekse hangi bedel üzerinden düzenleneceği hk. …

MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ NUMARASI VERİLMESİ İŞLEMİ

Müteahhitlik Yetki Belgesi İşlemleri MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ NUMARASI VERİLMESİ İŞLEMİ 16.12.2010 tarih ve 27787 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 01.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine istinaden, ilimizd…

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi